Коњичко друштво

Коњичко друштво “Кнез Михаило”

Коњичко друштво “Кнез Михаило” је добровољно организација која се бави одгојем расних коња, унапређењем народног коњарства и организацијом спортских такмичења као својом основном делатношћу. Своју делатност Друштво обавља преко секције, које су ангажоване на унапређењу коњарства у стиском и моравском крају , као и на едукацији чланства.

Главна делатност Друштва је организација коњичких такмичења. У том циљу Друштво организује 5 тркачких дана у току године И то: почетком маја, 7. Јула, два тркачка дана у оквиру Љубичевских коњичких игара првог викенда у септембру и средином октобра у част ослобођења града.

Поред галопских и касачких трка и утакмица у прескакању препона (на ЉКИ),   Друштво се бави и организацијом утакмица у даљинском јахању ендуранце. У овој, код нас, новој дисциплини Коњичког спорта чланови Коњичког друштва остварили су изузетне резултате.

Друштво се бави и одгојем расних коња. Пожаревачки хиподром је најстарији спортски објекат у Пожаревцу и околини. Његова изградња започета је 1892. године, исте године када је основан одбор Дунавског кола јахача за пожаревачки округ, а прве трке на њему одржане су већ наредне 1893. године. Пожаревачки хиподром данас спаде у ред најуређенијих спортских објеката ове врсте у Србији. Налази се на удаљености од око 3 км од центра града. Простире се на површини од око 50 ха Има све услове за организовање свих врста коњичких такмичења.

Спортски део чине две тркачке стазе и то: галопска, травната, стаза дуга 1550 м, касачка стаза, са шљакастом подлогом дуга 1400 м и скакалиште за препонске утакмице. Обе тркачке стазе и скакалиште су “А” категорије.

Званични сајт друштва   http://www.kdknezmihailo.org.rs/

 

Коњичко друштво „Кнез Михаило“
Илије Гојковића б.б.
12000 Пожаревац

+381 12 555 323
+381 12 555 385

 

Translate »